Nu piatto cavero
nun m’è maie mancato.
‘E vvote basta
nu felillo ‘e pasta
ca quanno l’è assaggiata
è già fenuta.
L’età nun vo’
ca io m’abboffa ‘a panza
pe chesto spezzecheio:
nu muorzo ‘e pane
‘o na patana
cotta sott’a cennere
‘e na vrasera
quase a tarda sera
ca t’è passata ‘a voglia
‘e tutte cose,
ma t’è rimasta
comme a nu penziero.
Na noce
è na abbona cumpagnia
pe nu bicchiere ‘e vino
‘e chello bbuono,
ma quanno tiene famme
pure ‘e truone
te fanne piacere e t’arrecrie.
Ma quanno t’arricuordo ‘e na
ricetta
e tiene tiempo pe te sfezzià
è meglio ca sta voglia t’’a faie passà.
Nu gnuoccolo, ma quanno t’’o cucino ?
Na pummarolà quanno ‘a faie
pippià. ?
Susennete matina
o quanno tiene tanta cose ‘a fa ?
Gioacchino Ruocco
Ostia Lido 20 gennaio 2013
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